Body Support
Body Support

Wat is Body Support?

Het Body Support voedingsprogramma leert u om op een verantwoorde manier met voeding om te gaan. Body Support gaat uit van het individu, iedereen is anders. De voedingsadviezen zijn persoonlijk en op maat gemaakt. Aan de hand van uw lengte, gewicht, vetpercentage en leefpatroon wordt uw energiebehoefte bepaald. Via uw energiebehoefte worden er persoonlijke voedingsschema’s gemaakt die uitsluitend bestaan uit voeding die u in de supermarkt kunt kopen. U krijgt iedere week een eetschema mee dat bestaat uit 7 dagmenu’s afgesloten met een boodschappenlijst waarop staat wat u de komende week nodig heeft. Ieder dagmenu bestaat uit 6 eetmomenten, 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes

De meeste mensen willen een paar kilo kwijt, maar andere willen meer uit hun sport halen, een paar kilo aankomen of gewoon op een gezonde manier op gewicht blijven. Wat uw reden ook is, met Body Support stelt u zelf uw doel vast en daar werkt u alleen of samen met uw instructeur naar toe.

Anders dan je gewend bent.
Body Support gaat uit van een optimale stofwisseling. Veel crash diëten gaan uit van een lage energie inname, hierdoor raakt u snel een aantal kilo’s kwijt, maar de stofwisseling gaat daardoor op een laag pitje. Wanneer u daarmee stopt, en u gaat weer meer eten dan reageert het lichaam door de extra energie op te slaan in de vorm van vet. Hierdoor vliegen de kilo’s er weer aan. Bovendien heeft u bij een crash dieet een hongergevoel en weinig energie.
Body Support zorgt voor een optimale stofwisseling. Body Support leert u wat gezonde voeding is en wanneer u moet eten. Hebt u dit eenmaal geleerd , dan zult u in staat zijn om zelf een eigen indeling te maken en zal het leven nooit meer uit ’lijnen’ bestaan. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar met Body Support leert u om meer te eten dan u gewend bent en toch af te vallen.

Werkt het?
Daar is geen twijfel over mogelijk. Dit zijn de feiten. Gemiddeld valt men 8 tot 10 kg. af in 3 maanden. In combinatie met uw trainingen zult u ook merken dat u veel meer energie heeft, wat het leven uiteraard een stuk aangenamer maakt. U houdt uw eigen progressie bij door inzicht in uw personal file met daarin gegevens over uw BMI, hartslag/conditie, bloeddruk, omvang, vetpercentage etc.

Kosten
De cursus duurt 14 weken. Daarna weet u wat en hoe u moet eten en heeft u onze hulp niet meer nodig. We gaan het eerst 4 weken proberen. U krijgt een intake en vervolgens nog 4 weeg- en evaluatiemomenten. Tijdens deze momenten ontvangt u uw volgende weekmenu. Na 4 weken beslissen we samen of we de cursus gaan voortzetten en afronden. Van beide kanten kan de beslissing worden genomen om de cursus niet voort te zetten. Wij werken alleen met mensen die zich hier echt voor willen inzetten. De kosten van deze eerste 4 weken zijn € 50,-. Het vervolg duurt 10 weken en kost € 100,-. Deelnemen is voorlopig alleen voor sporters van Palestra. U wordt begeleidt door Wiemer.