fysiotherapie
Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten bij bepaalde houdingen en bewegingen. Dat betekent dat er een stoornis kan zijn aan de spieren, pezen, banden of gewrichten. Fysiotherapie is ook bedoeld voor mensen met klachten aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart of huid. Zoals onder andere de gevolgen van M.S., een beroerte, COPD, een hartinfarct of huidverklevingen.

Klachten
Een fysiotherapeut kan helpen bij klachten zoals:

pijn;
stijfheid;
krachtsvermindering;
ademhalingsproblemen;
evenwichtsstoornissen;
vermoeidheidsverschijnselen;
zwellingen en beperkingen bij bewegingen.


Heeft u zich tijdens het sporten geblesseerd of heeft u altijd last van uw nek als u op uw werk achter de computer zit?
De fysiotherapeut staat voor u klaar. Ook als u een dagje ouder wordt vergeet dan niet dat uw lichaam wat ouder is. Ouder worden op zich kan al een reden zijn voor klachten. Ook dan weet uw fysiotherapeut wel raad en kan hij samen met u zorgen dat u snel weer fit en vitaal bent en u weer zo veel mogelijk kunt doen.

Eerste consult
Er zijn twee manieren waarop u bij een fysiotherapeut terecht kunt komen. De eerste mogelijkheid is dat u klachten heeft en rechtstreeks naar een fysiotherapeut gaat om een afspraak te maken. In dit geval zal er tijdens de eerste afspraak uitvoerig over uw klacht gesproken worden en bekijkt de therapeut of u inderdaad op de goede plek bent en wat hij voor u kan betekenen. De andere mogelijkheid is dat u kunt worden doorgestuurd door een huisarts of specialist. Ook in dat geval wordt u door de fysiotherapeut onderzocht en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Zo'n consult duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst van deze klachten. Naast het behandelen van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht aan het voorkomen dat u nogmaals met dezelfde klachten wordt geconfronteerd.

Fysiotherapeut
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de problemen. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Door: oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding. De fysiotherapeut probeert ervoor te zorgen dat normale houdingen en bewegingen weer mogelijk zijn of hij leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.